28 Haziran 2012 Perşembe

Takasbank: Hornets-Wizards

New Orleans Hornets: Rashard Lewis, 2012 Draftı 46. sıra
Washington Wizards: Trevor Ariza, Emeka Okafor

Bir alttaki Hornets yazısında bu takasın Hornets için ne anlama geldiğinden bahsetmiştim. Burada tekrarlayayım, Hornets için tamamen finansal külfetten kurtulma amacıyla yapıldı bu takas. Ariza ve Okafor vasatın biraz üstü ama çok istikrarsız katkı veren iki oyuncu olarak toplam 21 milyonu hiç bir şekilde hak etmiyordu. Tabi bu 21 milyonu seneye de ödeyecek olmak vardı. Bunun yerine Hornets, tek bir sene 22 milyon kazanacak bir oyuncuyu ve son yılların en derin draftlarından biri olarak kabul edilen bu draftta bir ikinci tur hakkını kazandı. Zaten Lewis’in kontratının tamamı garanti olmadığı için, muhtemelen Lewis serbest bırakılacak ve ona sadece (!) 14 milyon dolar ödenecek. Hornets için bu takasta ne kötü dersek, 3 numarada sadece Al-Farouq Aminu kaldı, ama seneye de ciddi başarı kovalamayacağımızdan, eski bir lotarya seçimi olan Aminu’yu ilk beş çıkarmak mantıksız değil.


Wizards da bu takasla oyuncu kalitesini arttırmayı planlamıştı, biraz pahalı olsa bunu gerçekleştirmeyi başardılar. Gerçi yeni sahip Ted Leonsis, geçen sezon yaptığı McGee-Nene takasıyla iyi bir kadro için para harcamaya hazır olduğunu gösterdi, fakat her şey para harcamakla bitmiyor tabi. İki sezon boyunca FA hareketlerinde çok kısıtlı kalacak Wizards. Gerek Nene, Okafor ve Ariza’nın kontratları gerekse de gençlerin opsiyonlarının kullanılması sonucu, iki sene boyunca şimdiden salary cap civarında dolaşmayı kabul etmiş durumdalar.

Sportif açıdan bakarsak, Wall’un takımdaki geleceği açısından da ona iyi bir mesaj oldu. Wall-Crawford-Ariza-Nene-Okafor gibi Doğu standartlarında iyi bir beş kurdular, drafttan da Beal’i seçebilirlerse Crawford gibi “ver atsın” tadında bir oyuncuyu benchten getirip daha da efektif kullanabilirler. Tabi Wall’ın da daha ciddileşmesi, etrafındaki çoluk çocuğun gittiğini farketmesi lazım. Wall eğer takımın lideri olarak o basamağı çıkabilirse, Wizards beklenenden daha çabuk sürede yukarılara çıkabilir. Ama şu andaki kadro için Doğu 8.liği makul bir hedef gibi duruyor.

HORNETS: 9/10
WIZARDS: 7/10

Hiç yorum yok: