28 Haziran 2012 Perşembe

Takasbank: Pistons-Bobcats

Detroit Pistons: Corey Maggette
Charlotte Bobcats: Ben Gordon, Pistons’tan birinci tur draft hakkı (2013’te ilk 14 korumalı, 2014’te ilk 8 korumalı, 2015’te 1 numara korumalı, 2016’da korumasız)


Çok afedersiniz, “osursa yaprak oynamaz” diye bir tabir vardır, Bobcats ve Pistons için bu kalıbı rahatlıkla kullanabilirim. Kabul, bu takasın da belli amaçları vardır mutlaka, ama iki takım için de olağanüstü sonuçlar doğurmayacağı açık.


Takasın karlı tarafı olarak burun farkıyla Bobcats’i gösterebilirim. Jordan sezon sonu Paul Silas’ı kovduktan sonra coachluğa Mike Dunlap’i getirdi. İlk izlenimlerim Dunlap’in, Silas gibi olanları izlemektense bir şeyleri değiştirmeye çalışacağı yönünde. Verdiği ilk röportajlardan birinde, Charlotte’un ciddi bir dış şut sorunu olduğundan bahsetti (sanki diğer sorunları yokmuş gibi) ve o açıklamanın üstüne Gordon takası geldi.

Gordon önemli bir şutör, Dunlap’in bahsettiği dış şut sorununda mutlaka yardımcı olacaktır ama haliyle Charlotte’u büyük başarılara taşımaz. Ben Charlotte’un sorununun Wizards’la aynı olduğunu düşünüyorum, genç oyuncu yetiştirmeye çalışırken yerlerinde saydıklarını unuttular, dolayısıyla o gençler de bir türlü gelişemedi. Bunun yerine, gençlerin etrafında vasat da olsa katkı verebilecek veteranlar toplamak yukarı doğru bir adım olur. Gordon bu adımın tamamı değil, ama bir parçası olabilir çünkü bu iş Diop’la filan olacak bir iş değil. Bu drafttan Robinson’u da alıp, Walker-Gordon-Henderson-Robinson-Biyombo gibi bir beşle yola çıkacabilirler, taraftara her halükarda büyük sabır lazım.


Pistons ise Billups-Iverson takasından beri hala belini doğrultamamasının diyetini ödüyor bir yerde. Dumars’ın büyük ümitlerle ama çok gereksiz şekilde uzun bir kontrat verdiği Ben Gordon’un kalan kontratını gönderebilmek için birinci tur draft hakkından vazgeçtiler. Bu uzun vadede korumasız hale gelen draft hakları sıkıntılı bir iş. Detroit’in 1997 senesinde Memphis’le yaptığı Otis Thorpe takası karşılığında aldığı birinci tur draft hakkı 2003 senesinde ikinci sıraya dönüşmüştü. Gerçi Milicic’i seçerek tarihin en büyük dingilliğine imza attılar, o ayrı. Yani, 2015 senesine kadar kendilerini toplayamazlarsa, Memphis’le aynı duruma düşmeleri muhtemel.

Gordon’un gidişi şişik olan 1-2 numara bölgesini biraz rahatlattı ama daha orada Stuckey’si var, Knight’ı var. Maggette de Prince’le aynı bölgeyi paylaştığı için muhtemelen ya sezon başı ya da takas süresinin dolmasından önce serbest bırakılır. Zaten onun kadroya katılmasının tek sebebi ücret düşürmek.

PISTONS: 3/10
BOBCATS: 4/10

Hiç yorum yok: